Het moet zo’n vier jaar geleden zijn dat we in Aalter zijn komen wonen. We hadden al enkele noemenswaardige reizen achter de rug, waarbij we reeds kennis konden maken met open water. Het duiken leek ons een brug te ver, maar enkele vrienden en kennissen bleven ons stalken met foto’s en filmpjes van de prachtige wereld onder de zeespiegel. De interesse begon stelselmatig te groeien en na een snorkelbeurt in Jordanië waren we overtuigd. We zouden samen een duikopleiding aanvatten.
De eerste kennismaking met het duiken vond plaats in een zwembad van een niet nader genoemde badstad. We gingen samen onder water met elk één of andere vreemde fles op onze rug. De rust en de stilte onder water zijn ons nog dagen bijgebleven. Nadeel aan die initiatie was de drukte in het zwembad. Zo veel duikers bij elkaar. Iedereen moest voor aanvang van de les aanschuiven om een financiële bijdrage te leveren aan de clubkas, waarna de meer ervaren duikers opnieuw in een rij moesten aanschuiven om elk om beurt een lengte van 25 meter onder water te ploeteren. Wij kregen helaas de indruk dat de club meer uit was op winstbejag dan op de kunst en het genot van het duiken. Jammer, want de duikmicrobe had zich intussen stevig weten in te nestelen.
En toen was er Pelagos. Toen we in de TotAalter (wekelijks krantje met informatie omtrent het reilen en zeilen in Aalter) zagen dat we ons konden inschrijven voor een gratis duikinitiatie bij Pelagos, hebben we niet getwijfeld om contact op te nemen met de voorzitter. We werden aangenaam verrast door de persoonlijke feedback en de warme communicatie. We voelden ons meteen meer dan welgekomen. De dag van de initiatie werden onze verwachtingen rijkelijk ingelast. Wat een fantastische groep. Onmiddellijk werden wij door alle aanwezige leden aangesproken en verwelkomd.
Twee leden van de club gaven ons met veel plezier een mooie initiatie, waarbij vooral de ervaring en het plezier van het duiken centraal stonden. Omtrent het materiaal moesten wij ons geen zorgen maken. Alles werd geregeld door de club en het materiaal werd opgetuigd door de instructeurs. ‘Jullie hebben nog genoeg tijd om dat allemaal te leren, geniet nu maar eerst van het duiken zelf’. Na de initiatie werden we uitgenodigd om nog iets te gaan drinken met de leden. Iedereen aan dezelfde tafel, want in de club komt iedereen met iedereen overeen. Pelagos maakt er een erezaak van om bewust een kleinere club te blijven. Zo wordt er naar gestreefd om maximaal vier nieuwe (lees: onervaren) leden per jaar op te leiden. Dat vertaalt zich in een uitzonderlijk kwalitatief, individueel parcours waarbij iedere onervaren duiker een persoonlijke begeleiding krijgt. De begeleiding wordt bovendien uiterst professioneel ondersteund naast het zwembad, bijvoorbeeld bij de aankoop van duikmateriaal.
Redenen genoeg om bij Pelagos aan te sluiten en er nooit meer weg te willen. We zouden nog vergeten melden dat Pelagos het respect voor de natuur (zowel in als uit het water) uitermate hoog in het vaandel draagt én het duiken baseert op de basisprincipes van rust, vriendschap en genieten. Moet er nog zand zijn? Geef ons maar water en Pelagos.
Iris en Tom
Dit bericht heeft 3 reacties
Fijn artikel Iris en Tom, good to have both of you in our club!
Heel mooi artikel, dit zal de stichtende leden deugd doen en bewijst nog maar eens dat ze met hun filosofie juist zaten. Ik heb een gelijkaardige ervaring gehad als jullie en heb bij Pelagos gezien dat het ook anders kan. 🙂
Ook fijn dat jullie er bijgekomen zijn! Geniet nog veel van het samen duiken!
Reacties zijn gesloten.