onze duikclub

over ons / onze duikclub

Pelagos is als duikschool aangesloten bij VVW Duiken, één van de duikfederaties in Vlaanderen. Pelagos is bewust een relatief kleinschalige club, waar vooral de duikschool centraal staat. We dragen dan ook vooral de kwaliteit van onze opleidingen hoog in het vaandel.

Pelagos komt van het antiek Grieks. Het verwijst naar de open zee, ver buiten de kustzone en ver van de zeebodem, met andere woorden den bleu.

ontstaan van

PELAGOS

We schrijven de zomer van 1992 !  Met een 10-tal “zotte” duikers werden plannen gesmeed om zelf een clubje te starten. Wat het zou worden, met wie allemaal en hoe het moest draaien was snel beklonken en het ging de Griekse naam “Pelagos” dragen. Dit hadden we nog nergens gehoord en vonden we heel toepasselijk voor een duikklub. Paul, onze Griekse Peetnonkel wist te vertellen dat dit “De Diepzee” betekende. Het was augustus ‘92 en we hadden nog wat tijd om alles op poten te zetten. Maar… hoe moeilijk om een zwembad te vinden. Er kwam goed nieuws uit Zomergem: maandagavond nog plaats vrij! Wij op verkenning en… zo startten we dan, de eerste maandag van oktober ‘92. We hielden ons kind “Pelagos” boven de doopvont. Pelagos groeide en bloeide rustig aan en we kunnen zeggen dat wij nu over een ruim kader van goede lesgevers en begeleiders beschikken. 

Pelagosje werd PELAGOS en ondanks de goede zorgen van de Zomergemse vrienden begon het te spannen in ’t klein zwembad. Wat nu ? Na een rondvraag bij de leden had niemand er iets op tegen om naar Aalter te verhuizen, als ze maar wat meer plaats kregen. In het seizoen ’96-’97 namen we daar een nieuwe start. 

’t Werd terug eventjes wennen maar ook hier voelden we ons snel ‘thuis’. 

Als alles goed loopt hopen we dit nog ‘jaren’ te kunnen volhouden ! 

Filosofie van

PELAGOS

De filosofie van Pelagos is tamelijk eenvoudig. We willen je leren dat duiken een fijne sport is voor iedereen met een goede gezondheid, een normale basisconditie en dat het helemaal niet zo duur of gevaarlijk is als velen denken. We leiden je stapsgewijs op van kandidaat-duiker tot net zo ver als je zelf wilt gaan. Bij ons is duiken een teamsport ! Er is een tijd geweest waarin duiken vooral een stoere sport was, met ruige mannen die elkaar probeerden te overtreffen over hoe lang of hoe diep ze gedoken hadden en hoe weinig lucht ze maar overhielden.

Tja… Gelukkig zijn de tijden veranderd.

Sportduiken zoals wij het graag doen, is gebaseerd op genieten en het rondkijken naar het onderwaterleven. Dat alles dient op een veilige en verantwoorde wijze te gebeuren. Als duiker word je ook tot niets verplicht ! Wel krijg je bepaalde grenzen vanuit de club en federatie opgelegd, veelal verbonden aan het behaalde brevet.

Voorts is het een club met een opvallend groot aantal dames. Ook voor hen ligt het duiken binnen handbereik. Bij ons dan ook geen misplaatst stoer gedoe!

Samengevat: wil je leren duiken in een aangename club en op een veilige manier, dan raden we je zeker Pelagos aan.

Zwembad trainingen

Open water trainingen

Aktiviteiten

Foto’s van onze trainingen in open water

Duik

galerij

een Lid

GETUIGT

(…) een uitzonderlijk kwalitatief, individueel parcours waarbij iedere onervaren duiker een persoonlijke begeleiding krijgt.

IRIS EN TOM

Contact

Zwembadtrainingen

Kom ons bezoeken na afspraak gedurende onze zwembad trainingen.

Lindestraat 17, 9880 Aalter
Maandagavond: van 20:30 u tot 21:30 u
Enkel tussen september en mei !
Bel ons voor een afspraak: 0476 33 43 64

Ons adres
Pelagos VZW, Kerselaarstraat 2, 9940 Evergem
Of stuur ons een e-mail

© Pelagos 2019

Website door coussement.info